23. 11. 2024   |   svátek má Klement
 

Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

Název Množství a jednotka
kachní srdíčka 350 g
kachní žaludky 350 g
velká mrkev 1 ks
petržel 2 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Kachní žaludky překrájíme na menší kousky, srdíčkům odkrojíme nevzhledné vrchní části (vyhodíme nebo uvaříme psům), dobře omyjeme, aby se odstranily případné zbytky sražené krve. Žaludky se srdíčky dáme nejlépe do tlakáče, přidáme velkou oloupanou mrkev, dvě středně velké petržele, kousek celeru (vše necháme vcelku), zalijeme 1,5l vroucí vody, přidáme pár kuliček nového koření, pár kuliček celého pepře, 1 1/2 lžičky soli, tlakáč uzavřeme a vaříme cca hodinu - hodinu a půl. Po vypuštění páry tlakáč otevřeme a opatrně vyjmeme celé kusy zeleniny. Uvařenou zeleninu spolu s trochou vývaru rozmixujeme a dáme zpět k masu. Znovu uvedeme do mírného varu. Vlijeme zásmažku připravenou na másle a cibulce, promícháme, přidáme lžičku plnotučné hořčice, zarovnanou lžičku podravky a povaříme společně ještě 2 - 3 minutky.
Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami.

Tip:
Úplně nakonec můžeme omáčku zjemnit smetanou.
Vnitřnosti se dají použít kachní, krůtí, kuřecí nebo husí, můžeme dát jen i samotné žaludky nebo jen samotné srdíčka.


 


RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Cannelloni s ricottou a špenátem podle Jamie Olivera

Postup: Náplň do cannelloni:Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje se lžičkou... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...